• Matek AB säljer kvalitetsmaskiner och verktyg för sten- och betongbearbetning.

0 Varukorg

Kakel och klinkersåg

Filtrera
Modell (0/6 valda)
Såglängd rakt (0/4 valda)
Klinga Ø (0/3 valda)
Sortera
9 produkter

Visa fler

Elektrisk kakelskärare

En elektrisk kakelskärare underlättar när du har stora plattsättningsjobb. Med en sådan maskin kan du även kapa klinker- eller kakelplattor med större mått – upp till 3300 mm. Är du ute efter en elektrisk kakelsåg hittar du flera smidiga lösningar ovan. Du hittar även ett stort utbud av manuell klinkerkap i sortimentet.

 

Vattensåg till kakel och klinker

Flera av modellerna i vårt sortiment är vattensågar som kan kapa klinker och kakel mycket effektivt utan att damma eller bränna materialet. Med en vattenkyld klinker- och kakelsåg säkerställer du att motorn inte överhettas, vilket gör att din kakelsåg håller länge samtidigt som din arbetsmiljö blir säkrare.

Alla kakelsågar och klinkersågar i Mateks sortiment är driftsäkra maskiner som tillverkas i Europa av världsledande producenter och håller mycket hög kvalitet.

 

Att använda kakel och klinkersåg

Genom att använda en kakel- och klinkersåg kan man skapa rena och precist skurna plattor som passar perfekt tillsammans. Detta är särskilt viktigt vid installation av kakel och klinkers på väggar och golv där exakta mått och passningar är avgörande för att få en professionell och hållbar installation.

Det är dock viktigt att använda skyddsutrustning som skyddsglasögon och hörselskydd vid användning av en kakel- och klinkersåg, eftersom det kan vara ett både högljutt och dammigt arbete.