• Matek AB säljer kvalitetsmaskiner och verktyg för sten- och betongbearbetning.

0 Varukorg

 

Breton Winger

 

Breton Winger är en komplett CNC maskin för tillverkning av ett antal produkter i granit, marmor och komposit

Grundversionerna av alla Breton Winger-modeller, Compact (K19), Wide (K26) och Extreme (K40), har en kraftig 15 kW - 12 000 rpm spindel som erbjuder all kraft och vridmoment som behövs för att de tuffaste jobben, även vid användning av verktyg med liten diameter.

 

Winger-serien finns i tre versioner som skiljer sig åt beroende på arbetsbänkens storlek. 
  • Winger K19 är den grundläggande versionen med ett arbetsbord på 1 900 x 3 200mm.
  • Winger K26 är versionen med ett arbetsbord som mäter 2 240 x 3 740 mm och slutligen finns
  • Winger K40 som har det största arbetsbordet på 3 940 x 3 740 mm.

 

Överlägsen tillförlitlighet för att öka produktiviteten

Komponenter designade i varje detalj och monterade i Bretons fabriker, tillsammans med den senaste generationen Siemens motorer och elektronik, innebär att Breton Winger erbjuder tillförlitlighet på högsta nivå i sin produktklass. Denna CNC-maskin har utformats med hänsyn till de totala kostnaderna som beräknas över maskinens hela livslängd. Ansträngningar inriktades på att minimera vilotider och använda extremt hållbara komponenter för att maximera produktiviteten. Detta resulterar i avsevärda besparingar för användarna med tanke på maskinens hela livslängd.

Den robusta 15 kW spindeln ger all nödvändig kraft och vridmoment, även vid höga varvtal, utan överbelastning och utan att belasta komponenterna, vilket förlänger livslängden och håller driftseffektiviteten hög över tid.

Verktygsmagasinet är inneslutet, vilket skyddar verktygen från nedsmutsning som kan försämra både livslängden och precisionen.

Robust konstruktion för hållbar hög precision

Monoblockstrukturen, med sitt låga masscentrum och integrerade uppsamlingstank, ger robusthet samtidigt som den tar bort risken för fel orsakade av sammankopplingar av olika maskindelar.

Förflyttning av de 3 linjära axlarna sker med hjälp av kuggstångssystem vilket garanterar precision och snabb positionering. 4:e axel finns som tillbehör.

Dessa fördelar förstärks på bryggan med portalsystem (två motorer: en på varje sida), en lösning som tar bort problem med vridning och böjning i samband med den traditionella mekaniska axeln.

 

 

Stort arbetsbord för överlägsen stabilitet

Breton Winger finns i 3 modeller som skiljer sig åt vad gäller storleken på arbetsbordet, varav den största mäter 4 000 x 3 750 mm, K40. Ju större tillgänglig yta desto fler stenskivor kan lastas på maskinen, vilket effektiviserar arbetsprocesserna tack vare optimering av verktygsbanor och verktygsbyten.

Arbetsbordet Metalquartz kännetecknas av sin exceptionella stabilitet jämfört med traditionella arbetsbord i stål; dessutom är den inte utsatt för rost. Den unika sammansättningen, baserad på en huvudsakligen kvartsbaserad komposit, garanterar absolut dimensionell stabilitet eftersom den är relativt opåverkad av termisk expansion och sammandragning orsakad av temperaturförändringar.

Helautomatiskt arbetsbord med Robocup-system - Tillbehör

Robocupsystemet avlastar operatören från behovet av att placera sugkoppar på arbetsbordet. Spindeln plockar automatiskt upp sugkopparna från magasinet och placerar dem på arbetsbordet i enlighet med ventilerna, i enlighet med arbetsstycket och de processer som ska utföras. Den största fördelen är att positioneringen är exakt, vilket eliminerar risken för att skada sugkopparna och följaktligen arbetsstyckena. Robocup sugkoppar kräver inga elektriska anslutningar eller rörledningar eftersom fastspänning sker med hjälp av ventilerna som är inbyggda i arbetsbordet.

Förutom vakuumkapslar av olika storlekar kan maskinen även utrustas med en nedfällbar sugkopp som gör att urtag kan sänkas automatiskt så att bearbetningen kan fortsätta utan att avbryta cykeln.

Säkert arbete

Säkerhet spelar alltid en central roll i Bretons produkter. Breton Winger är helt omsluten på alla sidor för att skydda operatören och eventuella föremål i området. Ytterdörrarna har stora fönster som ger full insyn i arbetsprocesserna. Tanken under arbetsbordet är utformad för att samla upp allt bearbetningsvatten och överföra det till återvinningssystemet. Detta innebär att golvet förblir torrt, vilket eliminerar risken för halka samtidigt som man undviker slöseri med vatten.

 

 

 
Tekniska data

  

Mer information om Breton Winger 

Kontakta oss på 0411-555 725 eller info@matek.se för

✓ Att få en broschyr skickad som PDF
✓ Få mer information 
✓ Få en offert på lämplig konfiguration

 

Kontakta oss

 

 Vill du bli kontakta av oss. Fyll i nedan så återkommer vi snarast möjligt.

Tack! Vi kontaktar dig inom kort