• Matek AB säljer kvalitetsmaskiner och verktyg för sten- och betongbearbetning.

0 Varukorg

 

Stensåg Breton Genya

Breton Genya är en högpresterande maskin för bearbetning av natursten, komposit och keramik.

Fullt utrustad med b.la . 5-axlig sågteknik, tiltbart sågbord, kamera, vakuum för flytt av sågade bitar, probe för mätning av klinga och stentjocklek m.m. För att uppfylla CE krav sitter det heltäckande dörrar av ABS i framkant, dörrarna har stora transparenta fönster så att operatören ser vad som sker. Integrerad kamera monterad på baksidan av sågbryggan, bild av skivan tas enkelt med ett klick på manöverpanelen.

Genya 600 är med sin galvaniserade monoblockkonstruktion enkel att montera i Er verkstad

Ett flexibilitet såghuvud som drivs av Siemens borstlösa motorer

Såghuvudet, som drivs av Siemens digitala borstlösa motorer kan automatiskt vridas +/- 190° och tiltas 0° till 90°. Även för rörelser i X, Y och Z används Siemensmotorer för exakt och snabb rörelse. De borstlösa motorerna ger dig en högre effektivitet och prestanda jämfört med en traditionell motor. En annan stor fördel med borstlösa motorerna är att de kräver mindre underhållsarbete och har längre livslängd än sina traditionella motsvarigheter.

Med sågklinga, borr eller stenverktyg tillsammans med vakuumkoppar på spindelmotorn och digitalkamera på sågbryggan samt ett tiltbart sågbord gör Genya till den ultimata maskinen för produktion av stenskivor.

 

Exempelbild

Huvudspindel som klarar klingor upp till 600 mm med ½” fäste och invändig vattenkylning till borr eller planfräsverktyg

 

Exempelbild

Stenverktyg, monterad på en elektrospindel som kan nå upp till 14.000 rpm för att utföra böjda eller interna vinkelskärningar. Option

 

Exempelbild

Automatisk etikettskrivare Label Pro på spindelsidan, helt integrerad med programvaran. Option

Exempelbild

 Vakuumkoppar ombord på spindeln för att flytta de bearbetade bitarna.

Breton Genya

Extremt komplett bearbetningscenter som erbjuder upp till tre olika verktyg som förblir monterade och redo att användas under hela bearbetningsfasen, dvs sågbladet med diameter upp till 600 mm, borr- eller fräsverktyget på spindelaxeln och planfräsverktyg som är särskilt lämpligt för invändiga vinkelskärningar.

Det tiltbara sågbordet, vakuumkopparna på spindeln, kameran på sågbryggan och proben gör lastning och lossning, ställa in och såga bitar mycket snabbare och säkrare, vilket minimerar materialförlust och stilleståndstid. Allt detta påverkar produktiviteten, och tack vare Genya är det möjligt att producera fler bitar på samma tid, vilket ökar produktiviteten.

Dessutom sticker Genya ut för sin tillförlitlighet. Alla komponenter, både mekaniska och elektroniska, är av hög kvalitet och montering utförs av erfarna breton tekniker vilket garanterar en lång produktlivslängd och låga underhållskostnader.

 

EXKLUSIV TEKNIK

Noggrant konstruerade konstruktionskomponenter i kombination med den senaste Siemens elektroniken och motorer och en kraftfull 18 kW (S1) spindelmotor, gör Genya 600 extremt högpresterande på ett brett utbud av material.

 

Fem skäl att välja Genya

 

1 / Rörelsehastighet och högt vridmoment för att öka produktiviteten

De strukturella komponenterna som är minutiöst utformade och monterade i Breton, tillsammans med den senaste generationens Siemens motorer och elektronik, är den perfekta utgångspunkten för ett högpresterande skärcenter.

Den kraftfulla standardspindeln på upp till 21 kW i S6 ger all kraft och vridmoment som krävs för att dra full nytta av högpresterande skivor, vilket ökar produktiviteten med upp till 50%.

Snabb rörelse av axlarna garanteras av kuggstång med lutande tänder som, jämfört med raka, bär större belastning, håller längre och minskar driftbullret.

Vakuumkopparna med Venturi-systemet placerade på spindelmotorn, jämfört med traditionella vakuumkoppar, evakuerar luft, vatten och smuts direkt vid källan med fördelen att inte täppa till kanalerna och undvika fel eller oönskad frisättning av biten. Produktivitetsökningen tillsammans med minskningen av stilleståndstiden gör Genya till det mest effektiva sågen på marknaden.

2 / Styv monoblockstruktur med integrerat tiltbart sågbord

Monoblockstrukturen bearbetad från ett enda stycke och sedan varmförzinkad ger både den robusthet som behövs i de tyngsta operationerna och en stor korrosionsbeständighet över tid. Denna typ av struktur, speciellt utformad för att leverera maskinen till kunden som redan är monterad, gör det möjligt att enkelt flytta den inom företaget, eftersom det inte kräver egen grund.

Det tiltbara sågbordet, integrerat i den monoblock strukturen, går ner till golvet, vilket gör lastning / lossning extra enkelt och säkert.

3 / Den har allt som behövs för komplett produktion.

Förutom sågbladet tillåter Genya montering av ett fräs- eller borrverktyg på motoraxeln, Dessutom är det möjligt att ha stenverktyg-systemet (tillval) bestående av en extra elektrospindel som kan nå 14 000 rpm, på vilken du kan montera fingerbitar för att utföra inre vinkelskärningar. Med tre verktyg redo att användas kan du snabbt utföra all bearbetning som krävs för att skapa en köks- eller bänkskiva på Genya, utan att flytta till andra maskiner.

Med digitalkameran installerad ombord på sågbryggan i rätt läge för att ta bilder av skivorna som just har laddats, medan vakuumkopparna på spindelmotorn, som flyttar de skurna bitarna, gör det möjligt att minimera materialförlust.

4 / Kontroll och programvara med en fördel

Siemens 24-"pekskärmskontrollpanel förbättrar programmeringsfasen, vilket gör det möjligt för operatören att göra allt från skärmen. Faktum är att Breton Touch gränssnittet tillåter interaktion med systemet som om det var en surfplatta; positionering och mätningar görs med fingrarnas rörelse på skärmen, guidad steg för steg.

Programvaran körs på Windows 10 och kan användas i två lägen: Easy eller Advanced.

Easy-läget är utformat för mindre erfarna operatörer och för att programmera och utföra enkla operationer i några steg.

Med ”Breton Vein Matching” är det möjligt att planera sågningen genom att kombinera upp till 8 plattor och matcha deras mönster för att få den kontinuerliga mönstereffekten, samtidigt som man visualiserar i 3D det slutliga resultatet.

5/ Tillbehör för alla behov

Genya har redan ett brett utbud av standardutrustning, men Breton har förberett en serie tillbehör för att möta speciella behov.

På spindelmotorn är det möjligt att installera Stenverktyg eller Label Pro automatisk skrivare som identifierar och spårar klippta bitar, så att de kan följas tills de installeras. Med tillägg av den mobila kontrollpanelen kan operatören komma in i maskinen och utföra speciella operationer samtidigt som den behåller noggrann visuell kontroll. Det tunna tjocklekssatsen gör det möjligt att installera tunna kärn- och tandskivor för skärning på keramik eller när du vill begränsa verktygsavfallet. Men det finns fortfarande mycket mer.

 

Exempelbild

Siemens 24”-pekskärmskontrollpanel för bättre operatörsinteraktion

 

Exempelbild

Probe ombord på spindelmotorn som mäter skivans  tjocklek för att börja skära från en optimal höjd

Exempelbild

Samlad elektronik för enkel kontroll och eventuella justeringar.

ExempelbildHela monoblockstrukturen bearbetas från ett enda stycke som sedan är varmförzinkat 

Exempelbild

Ny mer robust och styvare spindelenhet

ExempelbildTiltbart sågbord som nästan går ner till golvet. Gummibeklätt för bättre grepp 

Exempelbild

Digitalkameran installerad ombord på sågbryggan

Kraftfull 18 kW spindel (S1), speciellt utformad för att leverera högt

vridmoment för att maximera potentialen hos högpresterande skivor.

Se videopresentationen för Breton Genya

 

Mer information om stensågen Breton Genya

Kontakta oss på 0411-555 725 eller info@matek.se för

✓ Att få en broschyr skickad som PDF
✓ Få mer information 
✓ Få en offert på lämplig konfiguration

 

Kontakta oss

 

 Vill du bli kontakta av oss. Fyll i nedan så återkommer vi snarast möjligt.

Tack! Vi kontaktar dig inom kort