• Matek AB säljer kvalitetsmaskiner och verktyg för sten- och betongbearbetning.

0 Varukorg

Diamantklinga

Filtrera
Tillverkare (0/4 valda)
Material (0/22 valda)
Modell (0/38 valda)
Diameter Ø (0/29 valda)
Centrumhål Ø (0/14 valda)
Sortera
216 produkter

Visa fler

 

Välj rätt diamantklinga

När du ska välja en diamantklinga, även kallad diamantkapskiva, behöver du veta vilket material som ska kapas och på vilket djup för att kunna hitta rätt. Välj diamantklingor med storlek som passar din såg, och som klarar av att såga materialet. Att välja rätt diamantkapskiva kan både förenkla arbetet och ge ett bättre slutresultat.

 Du är alltid välkommen att kontakta oss om du vill ha hjälp att hitta en klinga som passar din maskin.

Kapklinga för olika material

Här hittar du bland annat kakelklinga eller kapklinga för asfalt och betong bland våra produkter. Kapklingor fungerar bra till en mängd olika material, men det är viktigt att känna till deras begränsningar för att undvika olyckor eller försämrad livslängd på din kapklinga. Vi har också en stor avdelning för dig som behöver en riktigt bra stenklinga eller diamantkapskiva till berg.

Tyrolit kapskiva – diamantkapskiva med lång livslängd

En Tyrolit kapskiva är en diamantkapskiva som är känd för sin långa livslängd. Den skär med lätthet genom de allra flesta hårda material. 

Här finns både lasersvetsade och direktsintrade Tyrolit kapskivor. Precis som varje diamantklinga i Mateks sortiment lever dessa kapklingor upp till de allra högsta kvalitets- och säkerhetsstandarderna.