• Matek AB säljer kvalitetsmaskiner och verktyg för sten- och betongbearbetning.

0 Varukorg

 

Framåt och uppåt för stenentreprenörerna i Arlöv

 

Det har varit en snabb resa uppåt för City Marmor i Arlöv AB. Efter att stenentreprenörerna Björn Randau och Denis Santos
tog över företaget för knappt två år har de lyckats dubblat omsättningen, med god lönsamhet.

 


- Vi har kunden i fokus, och att leverera ett riktigt bra resultat i rätt tid. Vi vill fortsätta utvecklas som företag och växa. Då finns det inga genvägar. Det krävs en massa hårt jobb och stora investeringar, säger delägaren Denis Santos.

Nysatsning med Comandulli

City Marmor är en komplett producent av produkter i både natur- och kompositsten. De är specialiserade på tillverkning och montering av bänkskivor av marmor och granit till exempelvis kök, badrum, fönsterbänkar, trappor och bord. Ett av företagets senaste beslut var är att satsa på en helt ny kantbearbetningsmaskin, en Musa Next från italienska Comandulli, en massiv pjäs som automatiserar både slipning, polering och fasning av stenskivor:

- Vi har precis kommit i gång med vår nya kantmaskin, det känns redan som en riktigt bra investering. Den jobbar snabbt och ger både effektivare produktionsflöde och bättre slutresultat. Det går inte att jämföra med hur vi jobbade tidigare. Vi slipper massor med manuellt poleringsarbete och slutresultatet är alltid exakt och perfekt. Vi spar tid och kan jobba smartare helt enkelt, dessutom kan vi korta leveranstiderna och erbjuda bättre kvalitet till slutkunden, berättar Denis.

Det är bara två veckor sedan maskinen kom in i huset, och den är redan i produktion:

- Både leverans och installation gick väldigt smidigt. Det är en stor och avancerad maskin och det har krävts en hel del inställning förstås. Vi har fått bra hjälp med att lösa de inkörningsproblem vi haft för att allt ska fungera perfekt. Vi kan ju inte allt själva men killarna från Matek har löst det mesta, och om de inte löser själva så vet de vem som fixar det. Vi vill fortsätta utvecklas som företag, bland annat genom att styra upp vår planering och skapa ett bättre flow i produktionen. Den här investeringen är ett viktigt steg för oss i den riktningen och vi märker redan skillnad, säger Denis.

www. citymarmor.se

 

Videoreportage:

Möt Björn och Denis från City Marmor

 

Comandulli Musa Next

Kantbearbetningsmaskinen Musa Next från italienska Comandulli slipar och polerar snabbt och med perfekt resultat kanter på stenskivor med eller utan fas. Maskinen är försedd med kalibreringsmotor, Conveyorband med variabel hastighet, utfällbar stödbom för bearbetning av långa arbetsstycken samt rullbanor innan och efter maskinen. Stenskivan låses fast med pneumatiska rullar vilka aktiveras automatiskt. Oscillering på raka sliphuvud samt fyra eller sex sliphuvud för fas ger hög kapacitet och hög kvalitet på den färdiga kanten.

Comandulli Musa Next kan även bearbeta delar av den stenskiva som ligger på bandet och kan styras till den raka kanten, någon av faserna eller båda faserna.

VideoreportageMaskinens stålchassi är bearbetat i fräsmaskin för att få exakta mått och sedan blästrat, antirostbehandlat och topplackat. Conveyorbandet vilar på rostfria plåtar och styrs i speciella spår, även skyddsplåtarna är gjorda i rostfritt stål.

Läs mer om Comandulli Musa Next >>


 

Produktvideo:

Comandulli Musa Next