Ny RX-hydraulhammare från Chicago Pneumatic.

Chicago Pneumatic har kommit ut med ny RX12 hydraulhammare som ersätter tidigare RX11. RX12 väger 625 kg och har mejseldiameter Ø 90 mm samt är avsedd för bärare i viktklassen 9 – 15 ton.
 

Chicago Pneumatic har kommit ut med ny RX12 hydraulhammare som ersätter tidigare RX11. RX12 bygger på samma princip och konstruktion som övriga små och medelstora RX hydraulhammare genom att den har en enkel konstruktion med ett fåtal rörliga delar och har inga långa dragbultar. RX12 väger 625 kg och har mejseldiameter Ø 90 mm samt är avsedd för bärare i viktklassen 9 – 15 ton. RX12 har en slagfrekvensen på 600-950 bpm.

 

 

Extremt tystgående hydraulhammare

 

Den enkla konstruktionen innebär att RX-serien är extremt tystgående och uppfyller EU direktiv nr 200/14/EU. Hammaren är försedd med stötdämpande material av polyuretan som minskar vibrationerna och därmed påfrestningen på både operatör och bärare. 

  

Kolvfunktionen i hammaren drivs med gas och olja samt bygger på hybridtekniken. RX hammaren har mycket hög slagenergi i förhållande till sin vikt. 


Matek är återförsäljare för Chicago Pneumatics (CP) RX-hydrauhammarserie i Sverige. Chicago Pneumatic är ett världsomfattande varumärke inom Atlas Copco gruppen. 

 

 

RX-serien är utrustad med:

 

Kraftförstärkare (Power Booster) - ökar slagkolvens slagenergi genom att man tar tillvara returoljan.


Power Stop – tillåter operatören att välja högre slagenergi vid normal slagfrekvens. Vid denna inställning startar hammaren endast då arbetsverktyget/mejsel belastas. 


Easy Power – tillåter operatören att välja ökad slagfrekvens vid konstant slagenergi vilket leder till högre slagprestanda. Vid denna inställning startar hammaren även när arbetsverktyget/mejsel inte belastas.  


Tillverkningen är ISO9001 och ISO14001 certifierad. 


För mer information kontakta:

 

Claes Nilsson, Produktansvarig

Tel 0411-222 772

Mobil 076-5403772

claes.nilsson@matek.se

 

Läs mer om våra Hydraulhammare här: