07 JUN

Välj rätt vinkelslip

Skrivet av Sonny
 

Välja rätt vinkelslip - Snabbguide till vad ni skall titta på.

Vinkelslipar används för att kapa sten, metall, klinker m.m. men kan även användas som slip- och polermaskin. Vinkelslipar kan drivas med tryckluft, batterier eller som de flesta med el. Utbudet av vinkelslipar är stort men effektiviteten och kvalitén på dem varierar stort. Välja rätt vinkelslip är inte det enklaste. Beroende på hur ni skall använda vinkelslipen finns det en del saker ni bör beakta inför valet av vinkelslip.

 

vinkelslip
Vinkelslip Genius 900B

1. Proffs- eller amatörvinkelslip?

Skall vinkelslipen användas en gång eller tusen gånger? - Skall den användas kontinuerligt under en hel arbetsdag, flera timmar i sträck, eller bara 30 sekunder per år? Ha detta i åtanke när ni väljer vinkelslip - man får oftast vad man betalar för. 

 

2. Användningsområde

Finlir eller grovarbete? Kapa eller polera? Våt- eller torrslipning? - Alla vinkelslipar har olika styrkor och svagheter. Enbart kapskiva eller vill ni kunna använda andra verktyg? En multifunktions vinkelslip är i så fall rätt val, de finns både för våt- eller torrbearbetning. Ta gärna en funderare på vad ni skall använda vinkelslipen till. 

 

3. Verktygsdiameter

Välj vinkelslip efter den verktygsdiameter som behövs. En del vinkelslipar kan användas med större verktyg medans de flesta använder Ø100-125 mm som standard. Kommer ni att ha behov av större verktyg? Välj då en vinkelslip som är anpassad för detta. 

 

4. Ergonomi

I regel är större och tyngre vinkelslipar effektivare men mer svårarbetade medans mindre och lättare vinkelslipar är enklare att arbeta med under längre arbetspass.

 

5. Byte av verktyg

När ni byter verktyg på er vinkelslip vill ni givetvis göra detta så smidigt som möjligt. Ett spindellås på vinkelslipen gör det snabbare och enklare att byta verktyg. 

 

Vår rekommendation vid val av rätt vinkelslip

Vi rekommenderar att ni tar en funderare över vad vinkelslipen skall användas till och vilka funktioner ni vill att den skall ha. Därefter besöker ni vår kategori Vinkelslip och ser vad som kan passa er.

 

Som universalvinkelslip rekommenderar vi Joker Maxi/2 Vario Vinkelslip en 1750 W kraftfull vinkelslip för våtbearbetning vilken kan användas för borrning, fräsning, polering och slipning.

 

Är ni fortfarande osäkra? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi er!


 
 
Skrivet av Sonny
  Nyheter