• Matek AB säljer kvalitetsmaskiner och verktyg för sten- och betongbearbetning.

0 Varukorg

 

Nyheterna från Marmomac 2022

 

Vi besökte Europas största mässa för sten och stenbearbetning i Verona.

Här har vi samlat lite information om nyheterna som presenterades av våra leverantörer

 

Breton visade en uppdaterad Genya och en helt ny CNC.

Genya får ny en ökad kapacitet på vakuumlyft till 500kg från tidigare 300kg, ökad Z rörelse från 320 till 500mm och ändrat varvtal för sågmotor till 400-5000rpm.

Som option kan vi också erbjuda möjlighet att montera sågklinga upp till Ø700mm, kraftigare sågmotor för upp till 8000 rpm, verktygskoppling ISO 40 istället för ½” samt verktygsmagasin för ISO40.

Nya Breton CNC Forte Flash är utrustad med bla elektrisk linjär motor för ännu högre transporthastighet och ännu bättre precision i rörelse i X-Y-Z. Verktygsmagasin av karuselltyp för 32st verktyg med möjlighet till extra rakt magasin.

Forte Flash har också Robocup system för 20st sugkoppar med automatisk placering på arbetsbordet med ventil för vakuum och 16kW spindel med HSK-80B koppling och upp till 16.000rpm och max vattentryck på 20 bar.

Comandulli lanserar ny kantmaskin

Italienska Comandulli lanserar helt nya kantmaskinen RubyComandulli Ruby tillverkar rak kant med exakt fas. Fasens storlek kontrolleras från manöverpanelen med hjälp av Comandulli’s TMM system. Pneumatiska tryckrullar ger ett jämt och stabilt tryck på den bit som ska bearbetas vilket gör att vi kan köra bitar ner till 50mm bredd, automatisk avläsning av materialtjocklek ner till 6mm.

Nytt programvara i lasermallningen

Vår Laser för 3D lasermallning kommer under 2023 med en ny programvara. Raptor som den heter kommer med inbyggd mall-intelligens för att göra snabba mallningar ännu snabbare. Från "kant igenkänning" till "One-Touch"-teknik, färdigställ tillverkningsklara filer med färre klick enkelt och intuitivt.

Stonelux 2,0

Invicon presenterade Stonelux 2.0. En uppdaterad version av Stonelux för lagning av sten och keramik med Blue:tron. 

 Tack för alla besök och trevlig möten på Marmomac!

Inom kort kommer produkterna och nyheterna från Marmomac att läggas upp på vår hemsida för ännu mer information.

Vill du redan nu veta mer kontakta oss på 0411-555 725 eller info@matek.se

 

Och tack till alla våra leverantörer som ställde ut

Exempelbild

Exempelbild
Exempelbild
Exempelbild
Exempelbild

Exempelbild

Exempelbild
Exempelbild
Exempelbild
Exempelbild