• Matek AB säljer kvalitetsmaskiner och verktyg för sten- och betongbearbetning.

0 Varukorg

 

Stensåg Breton Genya 600

 

Breton Genya 600 en högpresterande maskin för bearbetning av natursten, komposit och keramik.

Breton Genya 600, vårt senast tillskott i Breton’s familj av högpresterande maskiner för bearbetning av natursten, komposit och keramik. Genya 600 är med sin galvaniserade monoblockkonstruktion enkel att montera i Er verkstad.

Fullt utrustad med b.la . 5-axlig sågteknik, tiltbart sågbord, kamera, sugkoppar för flytt av sågade bitar, probe för mätning av klinga och stentjocklek m.m. För att uppfylla CE krav sitter det heltäckande dörrar av ABS i framkant, dörrarna har stora transparenta fönster så att operatören ser vad som sker. Integrerad kamera på kortsidan av sågen, bild av skivan tas enkelt med ett klick på manöverpanelen.

Ett flexibilitet såghuvud som drivs av Siemens borstlösa motorer

Såghuvudet, som drivs av Siemens digitala borstlösa motorer kan automatiskt vridas +/- 190° och tiltas 0° till 90°. Även för rörelser i X, Y och Z används Siemensmotorer för exakt och snabb rörelse.

De borstlösa motorerna ger dig en högre effektivitet och prestanda jämfört med en borstad motor. En annan stor fördel med borstlösa motorerna är att de kräver mindre underhållsarbete och har längre livslängd än sina borstade motsvarigheter.

En effektiv sågmotor med frekvensstyrning

Sågmotorn på 13 kW regleras med frekvensstyrning från 1000 till 5000 varv/minut. På sågmotorn kan också ett fräsverktyg med ½” fäste monteras, vattenkylning går genom det monterade verktyget för optimalt resultat.

Pekskärm & Joystick

Den tydliga pekskärmen på 15” än tydlig och enkel att arbeta med. Genya 600 har även joystick för manuell rörelse i alla 5 axlar.

En mjukvara som är enkel att använda

Genya 600 har en mjukvara som är enkel att använda och har olika nivåer.På den lätta nivån kan operatören snabbt och enkelt utföra alla skärningsoperationer på perkskärmen. På den avancerade nivån kan operatören programmera mer komplexa skär och formningsoperationer. 

Mjukvaran arbetar i Windowsmiljö och låter operatören importera DXF filer för arbete både i lätt och i avancerat läge.

 

Användningsområde

  • Sågning av natursten, komposit och keramik
    Fräsning av urtag

Produktfördelar

  • 5-axlig såg med monoblockchassi
    Sugkoppar för lyft av sågade bitar
    Kamera för optimering av sågning
Vill du ha mer information om Genya 600 från Breton - Kontakta då någon av våra projektsäljare direkt
Exempelbild
Magnus Lasson

 0411-220 770

 magnus.lasson@matek.se 

Exempelbild
Ola Randefalk

 0411-220 771

 ola.randefalk@matek.se