• Matek AB säljer kvalitetsmaskiner och verktyg för sten- och betongbearbetning.

0 Varukorg

 

Underhåll för Natur och konststen

 

Vi på Matek är svenska generalagent för Akemis produkter. Dessa produkter är för professionell användning och används av stenhuggare och Entreprenadföretag.

För att köpa Akemis produkter krävs att du är en registrerad återförsäljare/ användare. 

Som konsument kan du köpa Akemis produkter av din lokala stenhuggare, alternativt beställa ett utvalt sortiment av tex Stenbolaget.se

 

De olika produkterna som finns för underhåll är

Exempelbild

Crystal Clean

Crystal Clean rengöringssprej färdig att användas för daglig borttagning av lättare nedsmutsning på all natur- och konststen liksom keramikplattor, klinker och kakel. På grund av dess syra- och lutfria innehåll angriper inte Crystal Clean ytor eller fogar och är därför särskilt lämplig för marmor och kalksten.

Exempelbild

Polishpasta

Polishpasta färdig polervätska för maskinell användning för att höja glansen på polerad ljus mjuk sten, såsom kalksten (Travertin), marmor och onyx.

Exempelbild

Spider Black

Spider Black, lätt att polera och vid behov förnya. Spider Black Akemi, poler- och skyddsmedel som gör mikrosprickor och spindelnätliknande mikrosprickor osynliga på mörk eller svart sten.

Exempelbild

Stenlotion

Stenlotion, rengör och förebygger nedsmutsning. Stenlotion Akemi förnyar glansen på polerade ytor av natur- och konststen (såsom marmor, granit, gnejs). Skyddar mot nedsmutsning och är vattenavvisande. För inom- och utomhusbruk.
 

Exempelbild

Stenmjölk

Stenmjölk, fräschar upp och förenklar underhållet. Stenmjölk Akemi bildar en mycket slittålig självglänsande skyddsfilm. Stenmjölk fräschar upp tråkiga, matta ytor och gör dem enklare att underhålla, vatten- och smutsavvisande. För inomhusbruk.

Exempelbild

Crystal Clean

Stenpolermedel, snabbtorkande skydd och glans för natur- och konststen. Stenpolermedel nr. 10-2012 Akemi ger skydd och glans på finslipad och polerad natur- och konststen (som marmor, granit, gnejs, cotto, betongplattor). Produkten har en vattenavvisande effekt, förhöjer originalfärgen och är snabbtorkande.

Exempelbild

Stensåpa/ Stentvål

Akemi Stensåpa/Stentvål ett speciellt rengöringsmedel för löpande rengöring och skötsel av natur- och konststensytor. Stensåpa/Stentvålen skyddar stenen vid regelbunden användning. Akemi Stensåpa/Stentvål bibehåller stenens struktur och färg.
 

Exempelbild

Triple Effect

Triple Effect, pumpspray för regelbunden skötsel och impregnering av finslipad eller polerad natur- och konststen (såsom marmor, granit och betongplattor). Används Triple Effect varje vecka på impregnerade ytor förlängs livslängden på impregneringen.