• Matek AB säljer kvalitetsmaskiner och verktyg för sten- och betongbearbetning.

0 Varukorg

 

Rengöringsmedel för Natur och konststen

 

Vi på Matek är svensk generalagent för Akemis produkter. Dessa produkter är för professionell användning och används av stenhuggare och Entreprenadföretag.

För att köpa Akemis produkter krävs att du är en registrerad återförsäljare/ användare. 

Som konsument kan du köpa Akemis produkter av din lokala stenhuggare, alternativt beställa ett utvalt sortiment av tex Stenbolaget.se

 

De olika produkterna som finns för rengöring är

Exempelbild

Antigrön Power

Tar enkelt och grundligt bort naturliga beläggningar och missfärgningar (blad, blomningar, fågelspillning, fläckar orsakade av papp, tobak etc) på natur- och konststen (t ex marmor, granit, sandsten, terrakotta, keramikplattor, betong, betongkvadersten) utomhus.

Exempelbild

Naturstens-rengöring

Vi brinner för mode och lever för att våra kunder ska vara de mest stilsäkra och välklädda. Denna text är längre än de andra för att visa att dessa block kan anpassas och staplas på varandra där det finns plats.

Exempelbild

Stenrengöring

Används för rengöring av natur- och konststen (som polerad marmor, granit, sandsten, cotto, keramik och betong). Tar bort byggsmuts, bonvax, olja och fettfläckar samt lätta cementrester. Produkten är något alkalisk, biologisk nerbrytbar, fri från fosfater, syror och lut.

Exempelbild

Mögelbort-tagning

Är ett snabbt verkande, något alkaliskt rengöringsmedel baserat på aktiva klorföreningar som enkelt och snabbt avlägsnar mögel på silkonfogar, cement, kakel, plast, gips, sten o.likn. i våtutrymmen. Produkten är fri från lösningsmedel.

Exempelbild

Sanitets-rengöring

Används för löpande rengöring av syrabeständig natursten- och kompositsten (t. ex. granit, gnejs, cotto, keramikplattor), plast, glas och rostfritt stål i kök och badrum. Produkten är syrahaltig med nedbrytbara tensider, fri från fosfater och lösningsmedel.

Exempelbild

Rostborttagning

Rostborttagning flytande för enkel borttagning av rostfläckar och rostränder på syrafast natur- och konststen. Dessutom omvandlas rostiga metallinfästningar i natursten (granit) automatiskt och ett långvarigt skydd garanteras.

Exempelbild

Passion

För enkel borttagning av tjära, bitumen och färg. Löser även envisa vaxbeläggningar. Avlägsnar enkelt fluater, stenförsegling och polermedel på natur- och konststen.

Exempelbild

Epoxybort-tagning

För borttagning av rester av epoxybaserad fogmassa, hartsrester, tätningsmedel, lim och liknande föroreningar på natursten, betongplattor, klinker och keramik, inom- och utomhus.

Exempelbild

Good-Bye Stain

Effektiv rengöring för organiska fläckar Akemi GOOD-BYE Stain är en färdig produkt att använda, snabb effektiv, lätt alkaliskt rengöringsmedel baserat på aktiva klorföreningar.

Exempelbild

Graffitibort-tagning

Graffitiborttagning Akemi för borttagning av graffitifärg och klotter av filtpennor på oskyddat underlag som är okänsligt för lösningsmedel såsom natur- och konststen, betong och metall.

Exempelbild

Olje- och fettbort-tagningspasta

För borttagning av fett, olja, vaxfläckar och missfärgningar orsakade av mjukgörare i silikontätningsmedel på all natur-och konststen, keramiska plattor och terrakottaplattor.

Exempelbild

Cleaner I

Akemi Rengöringsmedel I lämpar sig utmärkt för rengöring av arbetsstycken som exempelvis köksbänkskivor efter produktion och före impregnering. Den löser fettfilm (handavtryck), smörjmedel från maskiner och limrester.

Exempelbild

Cementrengöring

Cementrengöring Akemi tar bort murbruk- och kalkrester, betongfilm och uppblomning på syrabeständig natur- och konststen (som granit, gnejs, tegel, klinker).

Exempelbild

Rostborttagning marmor

Akemi Rostborttagning marmor för avlägsnande av ytliga rostfläckar från järnföremål eller järnhaltiga ämnen (konstgödsel, verktyg, järndelar) på syrakänsliga natur-, komposit- eller betongstenar. 

Exempelbild

Rostborttagningspasta

Akemi Rostborttagningspasta för enkel borttagning av rostfläckar och rostränder på syrafast natur- och konststen. Dessutom omvandlas rostiga metallinfästningar i natursten (granit) automatiskt och ett långvarigt skydd garanteras. Akemi Rostborttagningspasta är p.g.a. sin pastakonsistens speciellt lämplig för användning på vertikala ytor.

Exempelbild

Impregnerings-borttagning

Impregneringsborttagning Akemi ett koncentrerat, starkt alkaliskt rengöringsmedel baserat på oorganiska ämnen. Den används för borttagning av ytliga färgförändringar orsakade av impregnering liksom kraftig nersmutsning (t.ex. rester av lackfärger) på natursten, betongplattor, keramik, tegel och klinker. Idealisk för golvbeläggningar och fasader.